2 underbara dagar

Torsdag den 23/7 @ 20:44

  
Igår och idag har jag varit ledig eftersom jag jobbar hela helgen. Det har varit otroligt skönt!! Jag, vovvarna och syster har varit ute hos mamma och pappa i stugan i två dagar och bara haft det mysigt. Riktigt fint väder har det varit så man har fått lite färg också :D

Vi har bara tränat några kortpass lydnad inte mer. Hundarna har sprungit runt och lekt och simmat så det räcker gott och väl. Bilderna får säga resten :) Hade bara mobilen att fota med så kvallan blir efter det :)


Galen vovve busar i sängen :D


Kompisar :)


Trött :)


Spegelblanka luleälven. Vackert!




Kaliber far fram som en utter, bakom kommer Sigge som plaskar mer än simmar ;)


Bastun med den stoooooora altanen ut mot älven.


Fina Sigge :)


Pappas "nya" garage, väggarna under uppsättning


Pappas föräldrahem, ligger ett hus ifrån där dom har stuga nu. Här planerar jag att sätta upp ett hus *blink blink* :D


Hundarna simmar och njuter


Kaliber sover i mitt knä :)


Väggarna sätts upp




Liten och stor :)


Sigge drar Kaliber i sin vagn :D


Utan tvekan det fränaste ekipaget :D




Trött och nöjd vovve :)


Mammas gamla rallybil ;P


Pappas gamla volvo valp, nu i farbrors ägo


Mats på besök och vovvarna bara ÄLSKAR folk som sitter på golvet :P


Skogsprommis med Jenny, Linn och vovvarna :D


Lägganden under gång

Onsdag den 15/7 @ 20:51


Dagens träning var mest sitt/ligg stanna kvar eftersom han har börjat visa tendenser till att skutta upp. Vi tränade också lite "frivilligt framåtsändande" som jag så fint kallar det :) La ut musmattan (han har lärt sig att trampa på den) på lite längre håll, ca 10-15 m, och jojomänsan, full galopp och stampa på mattan. Tror jag får nytta av det sen :) har börjat lite smått med targetöverföring till post-it lappar, min näve, lampknappen osv osv. Det funkar riktigt bra faktiskt. Allt utan kommandon än så länge.

Sen tränade vi lite fritt följ och när vi gick kommenderade jag ligg och till min förvåning med tanke på att ligg inte funkat så bra, lägger han sig ner! Pang bom bara. Det var nära att jag stannade av förvåning, men höll andan, klickade och gick vidare. Bad en stilla bön att måtte han ligga kvar :) Vände om och gick hela vägen tillbaka medan han låg lugnt kvar. Ojoj va jag ville pussa och krama på lillen! Så stolt :) Fick bli en massa lek och kamp med favvoråttan istället och det såg han verkligen ut att uppskatta!

Jag försöker att tänka på hur jag ger min belöning, det är något som jag som förare verkligen måste jobba med! Gav tidigare belöning med höger hand i det fria följet tills en klok man påpekade att om jag ger med vänster utifrån och in kommer han gå rakare. Så klokt och så rätt, men inte tusan tänkte jag på det :S Tnx T, inget undgår dig :P

Har kollat massa videos på lydnadsträningar där man ser hur förarna belönar, nyttigt och roligt att titta på! Eg skulle vi träna lydnaden på klubben idag, var alldeles för länge sen vi gjorde det, men det blev hemma på gården ist. Nästa vecka ska jag verkligen ta mig dit!

Vad gäller spåret har jag efter Fias tips lagt ett längre spår med en vinkel och slutpinne med leksak. Denna gång nosade han på pinnen och plockade upp leksaken. Vi lekte bara på med den och hade superskoj. Pinnen stoppade jag bara i fickan. Han höll sig riktigt bra i kärnan denna gång, kul! Träffade några från spårträningen när vi var ute och fick lite tips och råd, dock känner jag mig lite förvirrad av alla tips. En del är helt tvärtemot vad andra säger. Tycker det är lite jobbigt :S

Kaliber ligger halvt utslagen på golvet och drömmer medan han viftar massor på svansen, hihi gulligt värre! Nu ska jag krypa ner under filten och glo tv, natti på er! :)

En bra spårdag

Söndag den 12/7 @ 14:05

Idag lyste solen med sin frånvaro så det var riktigt behagligt väder för spår. Jag la ett ganska kort spår, ca 250m men riktigt snirkligt med många vinklar och i en skog med korsande stigar och jobbig terräng. Jag snitslade ordentligt för att se om han höll sig i kärnan. Jag lät spåret ligga en halvtimme och det borde ha fått ligga längre men vi väntade besök så det fick bli som det blev. Hade inga pinnar i spåret utan satsar nu enbart på slutpinne, dvs ingen leksak som slut.

Vi har nött hemma och lekt med pinnen och han tycker den är jättekul, går och bär omkring på det och kastar den upp i luften osv osv så nu tänkte jag att det måste ju funka denna gång. Som jag berättat tidigare klev han ju rakt över slutet sist och fortsatte bara framåt.

Nåväl, han spårade på riktigt bra! Han har aldrig gått ett så krokigt och vinklat spår tidigare. Han tappade lite när vi korsade en bred stig men hittade igen spåret igen sen. Kontentan av spåret var riktigt bra nosarbete, dock utanför kärnan då och då men det jobbar vi på. Däremot klev han över pinnen igen, så det är fortsätta leka med pinnen så den blir ännu skojigare :S

Nu är det bara att passa på att städa när det är så trist väder sen blir det ett pass lydnad. Han har börjat  "glömma bort" vad stanna betyder och sen har han börjat resa sig när jag kommenderat ligg så det måste vi ta tag i :P

Fortsatt trevlig söndag :) kram på er!


Tiden går fort när man har roligt :)

Träning

Onsdag den 7/7 @ 19:57

  
Nu har det gått några dagar igen sedan det blev uppdatering. Men så är det när det är sommar och man ska hinna med massa roliga saker :D

Vi tränar många men inte så långa lydnadspass. Jag ser direkt på honom när han börjar lessna så då avslutar vi med något lätt och sen leker vi. Brukar vara uppskattat :P

Jag har tänkt att jag ska börja köra lydnadspassen nere på klubben. Vill ha direkt feedback på min träning och helst av allt någon annan som klickar ibland för att få exakt. Anna och Sally kanske vill hänga med?? *blink blink* ;)

På tal om feedback så måste jag bara ge en ros till Fia, som verkligen är kanon och alltid kommer med feedback. Det uppskattas enormt ska du veta!!! :):):)

Har lagt upp några korta snuttar klipp från dagens träningspass. Dock så filmades detta i slutet av passet så han är inte riktigt 100% på g men jag tycker han är bra ändå. Vi har ju inte tränat så mycket lydnad, det är ju roligare med spår :D här är länk, finns tre korta filmer:

http://www.youtube.com/results?search_query=lydnadstr%C3%A4ning+med+kaliber&search_type=&aq=f


Vi kör på i vårt tempo, försöker få allt rätt för början och aktar mig för att inte belöna på "fel ställe". Ibland blir det pannkaka från min sida, men jag lär mig :P

Stuga är nu bokad till kennellägret! Jippie! Ska bli jätteskoj att träffa alla :)

ha det så gott! :)




Fungerande pinn-apport

Torsdag den 2/7 @ 20:49

   Idag fick det bära eller brista. Har tränat hemma med att få upp Kalibers intresse för spårpinnarna och då utan att tugga på dom eller springa iväg och leka själv med dom. Vi provade ute på gräsmattan idag och först fick han apportera sin favvo-råtta och sen kastade jag pinnen. Och han hämtar och kommer raka spåret till mig och gör en klockren avlämning! Vilken total lycka! Några av er kanske fnissar men för oss var det ett väldigt stort och viktigt steg i vår träning. Jag provade också att "gömma" pinnen på gräsmattan och bara traska omkring tills han gick på den. Också då plockade han upp den och såg jättestolt ut. JIPPIE säger jag bara!!

Det märks också att vi inte tränat lydnad så mycket, tränade lite stanna och ligg kvar idag och det gick sisådär. Han är väldigt ivrig och vill studsa upp hela tiden, samma sak om han bara sitter så vill han till att resa sig och följa med om jag går iväg. Det fria följet fungerar däremot mycket bra, traskade runt hela huset två gånger utan att säga ett ord åt honom och han bara följde med och kikade på mig. Efter det fick han en massa skinka kan jag lova :D

Jag lägger upp lite filmer då och då på youtube, min användare heter KaliberTero, där kan ni kika in om ni vill.

Nu ska vi ut på en underbar kvällsprommis, natti på er!


Hundbad!

Onsdag den 1/7 @ 22:01

Det blir inte så ofta som det uppdateras här som ni märker. Försöker vara ute all ledig tid så det blir inte att man ens startar datorn vissa dagar.

Vi njuter av sommaren och hundarna får svalka sig i sjön nästan varje dag. Dom njuder ute i hundgården där dom har skugga och det svalkar lite. Mattias håller på att bygga en lite hundpool som dom ska få ha i hundgården så dom kan bada när dom vill. :)

Lägger spår efter alla tips som jag får och har nu haft liggtid på 1½ timme som högst och då på tallhed som underlag. Allt för att få in honom mer mot kärnan. Har också lagt fler superkorta spår efter den varianten jag nämnde tidigare men då utan att bromsa honom.

Mattias har köpt en ny sk actionkamera vilket är en mycket liten kamera man kan fästa på tex cykeln eller hundens halsband, man kan också använda den under vatten. Den har används på en björnhund och man får då följa hela jakten och se allt som händer, riktigt coolt :D Den har vi iaf haft med oss när vi var och badade hundarna här om dan. Har lagt upp en superkort film på denna länk:

http://www.youtube.com/watch?v=LdysuCaxQh8

Kvalitén är inte så bra men man kan verkligen filma på när håll :D

Sen måste jag också tipsa om nagellackens nagellack! Jag har alltid problem med att hitta rätt färg och eftersom jag bara kan ha nagellack väldigt begränsat och få gånger är det ju kul med en riktigt snygg sommarfärg. Det är nr 430 från L'oreal (resist & shine) det är verkligen den snyggaste sommarfärgen! Korall, rosa/röd typ, mycket nice :D

Nu blir det att kolla en film, natti på er!


RSS 2.0