Brukslydnad


Tack för alla era grattisar! <3



Vi nöter på med de moment vi saknar i brukslydnaden till appellen.. Framförgåendet går bättre och bättre, det är inte riktigt befäst än vi har kommit en bit på vägen. Budföringen går jättebra det också för det mesta, men "marsch" är inte 100% befäst än, ibland får han brainfreeze och är på väg ut när han tvekar och "frågar om lov".

Apporteringen jobbar vi med, vi tränar fot med apporten emellan åt för att verkligen befästa att han ska hålla den ända till "tack" kommer. Han har bra fart ut men inte lika bra fart in. Han är så söt när han ibland ser helt snurrig ut när han ska sätta sig fot med apporten fortfarande i munnen, man kan nästan se tankarna snurra i huvudet på honom :)

Hoppet har vi inte kört så mycket, uthoppet är ju nemas problemas men det där med att sätta sig och inte lägga sig är en annan sak :P

Ska tävla 1:an snart igen eftersom jag var anmäld till den för länge sen, men i dagsläget tror jag inte att det blir LP1. Vill inte nöta ut momenten, men vi ser hur det känns på nästa tävling.


JÄTTEGRATTIS TILL MALIN OCH SINUS SOM KOM MED I TALANGGRUPPEN!!! ÄR SÅ STOLT ÖVER ER, NI ÄR BÄST! <3

Debut i Lk1!!! :)

I fredags var det debut i Lk1. Efter att ha väntat i över 4 (!!!) timmar var det ÄNTLIGEN dags för oss. Platsliggningen och tandvisningen fick vi göra först, dom gjorde bort alla klassers platser först. Där blev det 10, 10.Hade iofs inte väntat mig något annat, för platsen har aldrig varit något problem.

Jag, Malin och Sanna satt i bilen och käkade chips medan de 5 startanden som var före mig körde. Ville inte se dem :S Tänkte innan att jag måste komma ihåg att säga "Stanna" lugnt och tydligt för annars stannar han inte på en gång. När vi gick ut på planen släppte allt. Kaliber gick fot in på plan och han kändes så jäkla stabil och bra! Linförigheten är ju det som vi slitit mest med, i början var han kanon, lite segt sättande, vilken han aldrig varit seg på, men annars bra. Mot slutet följde han jättefint men inte med blicken upp hela tiden.

Sen kom läggandet... Och jag sa "stanna". Fick total blackout, hade ju tänkt så mycket på det!! Han stannade däremot superfint men vi nollade såklart läggandet. Inkallningen gick fint, men han använde mig som stoppkloss vilket han gör ibland när han är gasad, så ingångar måste vi nöta mer på. Ställandet gick också bra, han tog ett extra steg men jag är supernöjd med det!

Apporten gick också bra, han varken försökte ta den tidigare eller släppa den för tidigt. Hindret gick som en dans det med och där gjorde han en jättefin ingång.


Utan Malins pepp och alla bra idéer och uppmuntrande ord hade det ALDRIG gått. Vi hade iaf inte varit redo än. TACK Malin för att du är en så fin vän och för att du aldrig tvekade en sekund på oss! <3

Totalt:

Plats 10
Tandvisning 10
Linförighet 8
Läggande 0
Inkallning 9
Ställande 9
Apport 10
Hopp 10
Helhet 10

Totalt 166p vilket jag är supernöjd med! Är glad att jag tabbade mig isf att Kalle inte utförde nåt moment. Aja, nu vet jag ju iaf hur det känns och hur han är på plan så det är bara att träna på :) KÄNSLAN som ni alla pratar om, ja den var UNDERBAR! :)


Till slut


Vi fick till det där jäkla ställandet till slut. Och kan därmed konstatera att vi "kan" alla moment i Lk 1. Med "kan" menar jag att Kaliber vet vad han ska göra på alla moment, men det är inga 10or om jag säger så :P Vi har fortfarande problem med uthålligheten i FF och jag provar just nu en massa olika belöningar, extern belöningar, spotta godis, flera olika leksaker mm.. MEN det går segt! Han ser liksom inte värdet i det! Är som att vi är ute å går.

Har ju han alltid lös på promenader så kanske ser han fotgåendet som hur han ska gå när vi möter någon på gångbanan.... Äh vet inte! Tur som tusan är iaf att vi har Malin som kan peta på alla småsaker och som kommer med massa bra idéer. Hade inte varit här idag om det inte var för henne. <3 Vi hade verkligen kört fast!

Spåret går däremot som en dans måste jag faktiskt säga, han har blivit så mycket lugnare och noggrannare i spåret. För det mesta plockar han upp pinnarna och visar dem för mig men ibland plockar han bara upp och spottar ut dem igen. Aja, det räcker ju, men när vi spårade igår hann det bli supermörkt och då tog han bara 2av4 pinnar som jag såg. Antingen slarv eller så såg jag helt enkelt inte markeringen..

På torsdag kommer Lena och Pirra hit! ÄNTLIGEN!!! :) Då ska vi spåra :) Kul som tusan!! Är vääääldigt sugen på att prova rapport med Kaliber men först vill jag befästa Lk1 och appellen i spåret. Vad gäller lydnaden i appellen så är vi på god väg i framförgåendet och apporteringen medan vi knappt börjat med hoppet. Han har lite svårt att lyckas hålla i apporten samtidigt som han ska sätta sig fot. Knepigt det där :) Han är ju lite glappkäft men det håller jag på att jobba bort med att gasa honom mer i kampen och det har verkligen fungerat, han är mycket bättre på att hålla i saker nu.




RSS 2.0