Äntligen update! :)

Onsdag den 25/11 @ 18:16

Hej alla!

Nu kommer den välbehövliga och tydligen efterlängtade updaten :)

Vi lever och mår väl, Kaliber mäter nu 52 ståtliga cm och 21kg. Han börjar lägga på en hel del muskler framförallt på bröstkorgen men även benen börjar likna annat än spagetti :)

Har fått struktur på min träning (äntligen!) och har börjat jobba mot lydnadsettan. Min förhopping är att vi ska starta till våren men vi får se hur det blir med den saken, det är ett mål iaf. Det vore jättekul om jag och Lena kan starta tillsammans men som sagt, det visar sig.

Lydnadskursen går bra, är en del skillnader mot förra gången då jag gick med mammas schäfer. Den känns lite svårare denna gång men det har gått bra hittills så jag hoppas verkligen vi klarar provet om knappa två veckor. Största problemet vi har just nu är att sitta och ligga på planen när det är blött och snöigt. Han studsar upp direkt. 

Vi har tränat med väldigt mycket störning där inkallningen och platsliggningen går bäst just nu. Han har som mest legat still med full fokus i 2 min med två andra hundar på sidan om. Vi har även börjat lägga mycket krut på utgångsställningen och tränar mycket backa och "lådan". Dvs framtassarna uppe på en låda och sedan gå bredvid mitt vänstra ben med bakbenen runt lådan. Önskar att jag börjat träna detta tidigare! Det är svårt att flytta bakbenen tycker Kaliber, blir lätt klumpigt. Jag märker redan nu att han frivilligt börjar med att erbjuda utgångsställningen först isf sitt vilket har varit ett delmål. Förhoppningsvis blir det rakare halter och rakare gång med baktassträningen, vi får se :)

Apporteringen går fortfarande väldigt dåligt, nu springer han efter apporten men griper inte varje gång. Vi får lägga krut på detta i vinter! Efter tips från Maria tränar vi mycket fokus från utgångsställning, han klarar att sitta helt stilla en halvminut nu utan att börja erbjuda andra saker. Det fria följet har vi kortat ner och kör väldigt korta sträckor med mycket halter och såklart belöning. Belönar det fria följet med leksak isf godis och det har gett mycket bättre resultat! Jag försöker belöna väldigt varierande så att han aldrig kan gissa när belöningen kommer.

Sköt om er där ute och kram på er! 

RSS 2.0