Tero 2 år


Tisdag 31/3 @ 22:08

Idag fyller Tero 2 år. Tider går verkligen fort! Han fick ett ben av husse som var mycket uppskattat :D Har lagt upp två valpbilder på Tero, han såg verkligen ut som en liten räv när han var liten.

Har gått en stadsprommis med Kaliber idag. Vi gick förbi busshållplatserna precis när alla från gymnasiet slutade så det var packat med tjoande ungdomar. Han tittade en massa och huvudet gick fram och tillbaka men det gick jättebra.

Efter stadsprommisen hämtade jag upp syrran och sedan åkte vi till skogen med båda hundarna. Promenerade en stund efter skoterspåret och sedan fick Tero också springa lös.

Kvällen har varit lugn, har varit och storhandlat till Mattias födelsedag. Nu blir det sängen, inventering i morrn, 05:00 ringer klockan. Natti natt, kram från oss!





Tero 9v


Syster yster med vovvarna på dagens skogsprommis







Buuuus


Tero 8v. Tiden går fort..

Öronen står!!! :D

    Måndag 30/3 @ 22:01

Idag är jag tillbaka i tjänst på heltid men kör en mjukstart, jobbade bara 8 timmar idag :D

Kalibers öron reste sig idag! Äntligen! :D Han är så stilig nu när öronen rest sig. Lillråttan.

I morgon fyller Tero 2 år och på torsdag fyller Mattias år. Kalas hela veckan alltså.

Mattias var till Happis idag och sålde sin bil. Han var in på IKEA och köpte en liten mjukisråtta som Kaliber fick. Har aldrig sett honom så galen! Han sprang med råttan och kastade den rakt upp i luften och försökte fånga den. Så söt :D

Nu blir det sängen, natti


Ståöron :D


Så stilig!! :D

Jobb hela dagen

Lördag 28/3 @ 22:46

  
Idag har jag jobbat hela dagen och det var riktigt kul att träffa människor och arbetskamrater :D

Mattias har varit hemma med hundarna. Han och Tero for på en skidsväng och blev borta i lite mer än två timmar. När han kom hem hade Kaliber gått och lagt sig i sin bur och det verkade som att han sovit där hela tiden. Kanon! :D

Käkade en mycket god middag bestående av älgkött och ugnsbakad potatis. Hundarna fick såklart en smakbit av köttet och dom svalde nog utan att ens smaka :)

Nu på kvällen har vi varit hos Mattias föräldrar och badat bastu, kollat på robinson och käkat löjromsmackor...Mmmm säger jag bara :D Är glad att Beatrice åkte hem, hon var bara för mycket!

Nu blir det sova, jobbar i morgon och sen ska vi till Mattias kusin Emil som fyller år. Ytterligare lite nya människor för lillråttan.

Natti natt och kram från oss!

Buren är klar! :D

   Fredag 27/3 @ 22:08

Nu är buren äntligen monterad och klar!! Bara 3v för sent men vem räknar?! ;) Han är så duktig min man som fixar så bra grejer åt mig.

Har varit ute i solen idag som vanligt, fortsatt träna lite stanna och det går framåt. Sedan har jag bakat kladdiga chokladmuffins med hallon, mumma :D

I morgon blir det jobb, känns jättekul! Var en vecka sen jag stod i köket sist och jag längtar faktiskt. Kul att träffa alla människor :D Mattias ska vara hemma med hundarna och åka en skidsväng med Tero mitt på dan så då får Kaliber stanna hemma.

Sista helgen av ledigheten går mot sitt slut, fast jobbar hela helgen så egentligen är jag tillbaka i tjänst redan nu. Känns lite jobbigt att lämna lillråttan själv men det är bra att Mattias får bygga lite band med honom oxå :D

Nu blir det film innan sängen, tidig dag i morgon. Natti natt och kram från oss!


Fin va? :D


Gott om plats för dom blev det också :D

Envisa huvudvärk.....!!

Torsdag 26/3 @ 20:29

  
Har haft en envis huvudvärk som hållt i sig från i morse och vägrar gå över. Jag är ju inte känd för mitt tålamod men idag vart jag nästan förvånad över hur bra humör jag lyckats ha hela dagen trots huvudvärken.

Har varit till Sara en sväng på eftermiddagen och snackat lite strunt. Hundarna fick vara hemma och vila. Tänkte gå en långprommis men det har varit kallt och blåsigt så det blev en kortare sväng.

Jag och Kaliber har tränat lite stanna och inte rusa ut när jag öppnar dörren. Tar det lite pö och pö och det går framåt :D

Hade en trevlig kväll med Eva och Fredde igår, våfflorna gick åt i ett nafs. Riktigt gott var det, tack för sällskapet...! :)

Blir en bild från igår, har inte haft energi till mer. Nu kom Mattias från jobbet så nu ska jag och Kaliber ha en lugn stund framför tvn medan Mattias och Tero letar lite godis ute på gården.

Kram från oss!


Kaliber mår som en prins hos Eva och Fredde

Hästar och Sigge

Onsdag 25/3 @ 17:47

   
Gick långprommis med Tero tidigt i morse och sedan åkte jag och Kaliber med mamma och hennes vovve Sigge (1,5 år) ut till deras stuga. Solen strålade och på vissa platser skymtade tom gräs!! Nu vill jag ha sommar!! :D

Sigge fick vara i koppel eftersom att han är så stor och livlig så det inte skulle hända någon olycka. Precis innan vi skulle åka hem fick Sigge busa av sig och vara lös. Döm om min förvåning när Kaliber springer fram till Sigge för att hälsa och Sigge blir rädd. Haha vilken syn säger bara!! 40-kilos schäfer mot kelpieråtta på 5,75kg :D Sigge insåg ganska snabbt att Kaliber inte var farlig bara busig men vi kopplade dom iaf så det inte skulle hända någon olycka.

Jag och Kaliber stannade till hos grannen och deras tre hästar. Kaliber gav till ett tjut och sprang iväg när vi kom nära. Lockade på honom och han kom som en raket. Fick sitta hos mig en stund och sen fick han nosa på hästen från min famn. Jäklar va han morrade, lilla råttan. Hästarna som är van hundar och katter brydde sig knappt och nosade slött på honom. Efter bara någon minut slutade han morra och verkade tycka att hästarna var ganska trista.

Blev en lugn eftermiddag med lite inkallningsövningar på gården och sen har han sovit som en stock medan jag gjort middag. Snart kommer syster yster och hennes sambo på våfflor med egenplockade hjortron. Mmmmm säger jag bara :D

Har stulit två bilder från Ingela som vi tog igår och som jag bara måste sätta upp. Fortsatt trevlig kväll, kram från oss!


Grääääääääs!!! :D


Stor och liten


Jag och lillhjärtat hos Ingela, observera hur stor han ser ut :D


Lille Skutt på gården hos Ingela


Snart är vägen framtinad


Svansen har iallafall växt :P


Hästarna


Fullt span på hästarna


















Härlig dag ute

   Tisdag 24/3 @ 15:37

Var på jobbet en sväng i morse och fixade lite saker och efter det hälsade jag och Kaliber på mamma på hennes jobb. Sedan for vi vidare ut till Ingela och Martin och deras sötnosar Tarro och Selene. Tarro är en stilig finsk spets och Selene en urtjusig sibiran huskey.

Först fick hundarna nosa på varandra ute på gården. Kaliber var lite blyg, nytt ställe, nya människor och nya hundar men efter ett tag tyckte han att dom var jätteskojiga. Dom lekte på gården utan att röja så det kändes riktigt bra. Efter ett tag ute i solen gick vi in och fikade och sedan ut igen för sista buset innan vi for hem. Det var riktigt trevligt och det måste vi absolut göra om igen!! :D

For förbi mamma och pappa på vägen hem, Kaliber fick mat i buren och sen fick han sova i bilen medan jag gick en runda med deras schäfer Sigge. Lite skillnad på 40-kilos schäfer och lillråttan, är som bekvämt med en lite mindre vovve :D

Tero fick vara hemma idag, han mådde inte bra i morse. Hans mage lät väldigt illa och han la sig ner och skrek till och gnällde ett par gånger. Gick en lite längre prommis och efter det verkade han lite piggare men han fick vila hemma, nu verkar det dock inte några som helst problem längre. Lite ont i magen bara kanske...

Ikväll ska jag städa medan Mattias gör klart buren och sen måste lite klor klippas. Annars blir det en väldigt lugn kväll, kanske åker förbi svärmor och svärfar en stund på kvällen.

Ha en fortsatt trevlig dag, kram från oss!


Martin och Kaliber


Selene och Kaliber


Selene och Tarro busar


Kaliber och Tarro


Stiliga Tarro


Selene och Kaliber


Kaliber räcker ut tungan åt Selene, hihi


Attack!


Sitt, ligg och ensamhetsträning

Måndag 23/3 kl 20:16

   Idag har jag varit på jobbet på morgonen och Kaliber fick följa med som vanligt. Städet gullade med honom och som han njöt :D Efter det for jag och Mattias till luleå, han skulle måtta lite grejer på syrrans restaurang som han ska tillverka.
Stängde in Tero och Kaliber i köket med grindar och buren men inte lyckades det stoppa honom, han mötte oss i dörröppningen när vi kom hem. Lilla monstret :)

Har tränat lite sitt och ligg ute på gården idag och nu kan han båda delarna utan problemas. Duktiga lillråttan.

Förutom det har vi haft en väldigt lugn dag, Sara kom och hälsade på och vi fikade muffins och surrade medan hundarna busade.

Mattias är på firman och håller på med min bilbur, den skulle varit klar tills vi hämtade Kaliber men va tusan, han är ju bara 4 veckor sen så det får jag betrakta som bra, haha :D

Har precis varit på kvällsprommis, kunde till och med smsa medan jag höll i två koppel, mycket bra att kunna, haha :D

I morgon ska jag och Kaliber hälsa på Ingela som har finspetsen Tarro och Sibirian Huskey tiken Selene. Selene är 6 månader (rätta mig om jag har fel Ingela) så det blir nog kul för Kaliber att träffa en lite yngre tjej :D

Fortsatt trevlig kväll till er alla, kram från oss!




Stugan hela helgen

Kl 19:12

I lördags morse packade vi bilen och åkte upp till stugan i Olkamangi, Övertorneå kommun. Grannby med omtalade Ohtanajärvi där den där tysken blev ihjälskjuten om ni kommer ihåg det.

Har haft underbart väder med strålande sol och i princip vindstilla. Vi var ut och gick i skogen nästan två timmar när vi kom fram. Tero var riktigt het och gick på ståndskall på en järpe nästan på en gång. Kaliber fick till och från åka i famnen men annars strosade han lugnt bredvid oss. Han insåg ganska snabbt att det inte var någon idé att försöka hinna med Tero när han drog iväg. Vi följde mest en skoterled, skaren bar bara för Kaliber. Tero gjorde några rätt långa sökrundor och som han kämpade i djupsnön! Vi klev också av spåret och plumsade på, som djupast var snön upp till höfterna. Hyfsad konditionsträning :D

Kvällen bestod av bastu, middag och en film på tv. Väldigt lungt och skönt ute i ingemansland.

Söndagen var ungefär som lördan, dock en kortare sväng på dryga timmen. Sedan sköt Mattias lite pistol medan jag och Kaliber lekte på gården och det gick jättebra. 2 första skotten lyfte han på huvudet för att se vart det kom i från men han var helt obrydd. Provade på lite närmare avstånd men fortfarande ingen reaktion. Skönt!

Ikväll blir det bara att ta det riktigt lugnt, är trött efter allt vi varit ute i helgen. Trevlig avslutning på helgen, kram från oss!

Som ni ser på nån bild så vill det ena örat stå upp ganska ofta, men ännu lyser ståöronen med sin frånvaro....







































Byggmötet gick över förväntan :D

Kl 20:09

Idag har det blivit en hel del jobb för mig. Valpledig eller inte. Byggmöte på morgonen, Kaliber fick såklart hänga med men han fick stanna i bilen eftersom vi skulle gå omkring och kolla på grejer hela tiden. Pluggade i kupévärmaren så han skulle ha det varmt och mysigt i bilen. Mötet gick över väntan och det känns verkligen bra att få göra om i restaurangen. Nu håller jag bara tummarna för att allt verkligen blir av och att det blir innan sommaren. Spännande! :D

Var på jobbet tills efter 10 nångång då jag for och hämtade syrran. Vi gick en promenad med Kaliber genom stan och nu är det verkligen raketfart. Allt är spännande men han är inte det minsta rädd för bilar och bussar mer. Skönt :D

Hem och käkade lunch, Kaliber fick busa av sig lite med Tero medan jag och syrran lunchade. Ut på en lite längre prommis med Tero medan Kaliber fick stanna hemma. Några liggövningar, gick bra, han tror dock fortfarande att man måste kasta sig i backen, hihi. Gjorde bort några jobbmail medan lillen fick sova i knäet, först var det protester, inte ville han sova när Tero såg så rolig ut att busa med. Gick ett litet tag men sen slog han sig till ro.

Åkte till jobbet igen vid halv fyra, Mattias kom hem ca halv fem så dom fick vara hemma själva ett tag. Har jobbat till efter 7, skönt med bara ett kortpass.

I morrn ska åka till stugan i Olkamangi (nej det är inte i Finland) :D Ligger i övertorneå kommun. Tero ska få gå en jaktsväng utan vapen då förstås och sen ska vi skjuta lite så Kaliber vänjer sig.

Ha en trevlig helg allesammans! Kramar från oss.


Underbara vårväder!!!!

Kl. 19:33


Igår körde vi en favorit i repris från tisdagen. Dvs skogspromenad i strålande sol, stadspromenad, en snabbis på jobbet och sen lite ensamhetsträning medan Tero fick en långromenad.

Idag har jag haft ett arbetsmiljömöte på jobbet och Kaliber fick följa med och charma besökarna vilket han gjorde med full pott ;)
Efter det var vi ute på gården ett tag och busade. Sedan har jag lagat mat i princip hela eftermiddagen. Hemmagjord sushi, det bästa som finns!

Jag har anmält mig och lillråttan på valpkurs i slutet av april, ska bli spännande. Körde lite sittövning ute med störning idag, gick jättebra så nu kan han det väldigt bra. Har tränat lite ta av och byta leksak idag också. Han är inte alls så ego om dom utan lånar gärna ut till matte att leka med...sötnosen :D.

I morgon ska jag ha möte med byggchefen och min chef dvs distriktchefen, vi ska ju bygga om/ut restaurangen så det ska bli spännande att se vart det mötet leder :)

Nu har middagsgästerna åkt hem så nu ska jag njuta av lite tid i soffan :D Trevlig kväll till er alla!

P.S Observera den lilla svansen på andra bilden,,,,hihi,,,,ganska kul bild :D












Fantastiska norrländska skogar

Kl. 17:38

Dagen började väldigt tidigt idag, kring sex. Efter kissrunda och lite bus sov han till efter 8 så jag fick sova/se nyhetsmorgon på soffan. Efter frukost för mig och hundarna åkte vi till skogen. Kl var väl kring 9 snåret så det var inte mycket aktivitet ute. Vi åkte upp på ett berg och strosade efter ett skoterspår. Tänk er. Solen skiner mellan träden, snön, orörd, gnistrar alldeles vit. Fåglarnas kvitter och våra steg i snön är det enda ljud som hördes. Så underbart! Norrland. Jag vill aldrig flytta härifrån! :)

Vi tränade lite inkallning i skogen, gick kanonbra. Körde några sitt träningspass också, även det utan problem. Hade favoritsockan i fickan så vi busade och kampade och vara hade supermysigt i skogen för oss själva. Kaliber har nu fått se sin kanske första ekorre som var helt orädd och bara satt och tittade på oss från en liten gran.

Efter mer än en timme i skogen åkte jag till jobbet en sväng och fick mig en kopp kaffe och surrade lite med Sara. Kaliber sov dryga halvtimmen i bilen. Innan vi for hem igen stannade vi till inne i stan och gick en sväng upp och ner. Det går verkligen jättebra nu, bussarna är knappt nå läskiga alls längre.

Lunch och lite jobb hemifrån medan hundarna sussade och sedan fick hundarna busa lite med varandra. Jag, Tero och Sara gick ut på en långprommis medan Kaliber fick stanna hemma och sova. Vi gick i över en timme i det strålande vädret. Bokslutet kom idag också så vi var tvungna att analysera det så var hemma efter två timmar. Kaliber sträckte på sig och verkade inte alls besvärad över att vi varit borta i mer än två timmar.

Mattias vill att vi ska åka skridskor ikväll men jag känner mig ganska mör efter den här dagen....Kanske ångrar mig lite senare :)

GRATTIS alla pysslingar på er 10v dag! :D

Ha en trevlig tisdagkväll allesammans! Kram från oss!












Ganska lugn dag

Kl 19:17

Mattias rapporterade att gårdagen var en väldigt lugn dag. Lite kampande, bus och lek ute på gården. Sedan när dom strosade runt kvarteret kom det ut en älg från skogen. Så nu har Kaliber sett sin första älgtjur :D Han tog det dock med ro, till skillnad från Tero...hihi

Vi for in till stan på förmiddagen och gick med hundarna genom gågatan. Många som smilar och tycker mitt underbara lilla monster är så söt :D Förutom det har vi varit ute i solen och busat på gården. Jag och Kaliber gick en liten runda uppe vid stora vägen för att han ska bli mer van bilar. Mattias har jobbat på eftermiddagen och jag har gjort ett ordentligt ryck hemma. Kaliber har jagat skurmoppen med största intresse :D Efter det var han trött så jag lät han sova i buren medan jag gjorde färdigt och fixade middag.

Mattias kom förbi med traktorn och skrapade uppfarten ren från snö så det ska tina snabbare. Jag tog ut Kaliber och tittade på. Nu var han inte alls lika rädd så det går framåt. Tjatar lite på Mattias så vi kan åka till skjutbanan och skjuta lite pistol så han får vänjas men tyvärr ockuperar militären alla sjuktbanor nu. Kanske får fråga min vän Anton lite snällt som är officer om inte vi kan få vara med på ett hörn. Vore kanon.

Mamma och pappa har varit förbi nu på kvällen och tittat i munnen och öronen på Kaliber. Jag försöker att pilla mycket och ofta men det är bra om någon annan gör det också.

Ikväll blir det lugnt, ska se beckfilmen tänkte jag. Har redan sett den men dom är ju bara för bra! :D

I morgon är det jobb typ två timmar på morgonen så då får Kaliber hänga på igen. Inga bilder idag tyvärr, utan batteri igen. Ska bli bättre ;)



Ett jättegrattis till Tony som blev pappa till en liten gosse idag! :D


Händelserik dag

Kl 21:33

Idag har det varit full rulle med alla möjliga påhitt varvat med passivitetsövningar.

Dagen började i ottan då Kaliber väckte hela huset med att nästan välta buren. Klev upp, drog på mig morgonrocken och satte mig på golvet med en leksak. Tur att lilla råttan är så söt så man orkar låta glad på rösten....tss.... :D

Efter frukost för mig och hundarna åkte jag och Kaliber till jobbet och Tero fick stanna hemma. Där sov han igenom mitt en timmes långa möte. Efter jobbet åkte vi in till och gick omkring och kikade på folk. Det är marknad i stan så vi gick på gatan parallellt med marknadsgatan och det gick jättebra. Han drar till och med i kopplet och vill framåt. Stooora bilar som Fia sa är fortfarande läskiga men det blir bättre.

Vi åkte sedan hem och käkade lunch och fick jobba på att komma ner i varv. När han inte lade sig att sova själv så tog jag upp honom och höll honom i famnen tills han somnade. Jobbade lite nån timme medan Kaliber sussade bredvid. Sedan hoppade vi in i bilen igen och åkte till Mattias firma där vi körde lite inkallning och lek och bus. Gaffeltrucken var superläskig tyckte Kaliber, speciellt när man höjer och sänker gafflarna. Vi stod och tittade på den ett tag och sedan tog Mattias Kaliber i sin famn och körde runt på firman, tutade och hade sig. Haha vilken syn! Kräveds bara nån minut för att Kaliber skulle vara övertygad om att det inte var läskigt nå mer.

Jenny kom med sin BC-tjej Vilja på 4 mån och hälsade på. Vi tog hundarna i koppel och strosade lite runt kvarteret. När vi sedan skulle gå in vaktade Tero Kaliber ganska ordentligt, så jag tog ut Tero i koppel och vi gick en sväng så han fick lukta på Vilja och inse att hon inte skulle göra Kaliber nå illa.

Jag och Tero gick långpromenad medan Kaliber sov hemma och han verkade inte alls brydd över att vi varit borta.

Sedan var det dags att slappna av i famnen igen medan Tero satt ute på gården och spanade på förbipasserande. Tog inte länge så sov han gott tills jag skulle börja med maten. Då satt båda hundarna som tända ljus medan jag gjorde köttfärsbiffar. En liten mumsbit fick dom såklart. Fredagslyx :D

Medan vi käkade middag snarkade hundarna ikapp. Kom på att jag måste tvätta bilen från allt jäkla salt så vi åkte iväg. Kaliber i min famn och Tero bak medan Mattias körde. Första gången borsten for över bilen var det lite scary men sedan sov han så gott i min famn under resten av tiden.

Nu är vi hemma igen och ska kolla lite film medan hundarna sover. Vägde honom idag och han väger 4,95kg så nu är det snart dags att öka maten lite. I morrn är det jobb för mig så Kaliber ska vara hemma med Mattias och Tero.

Nu blir det film och glass :D


















































Miljöträning, kamp och kloklippning

Kl. 19:33

Har varit utan nät i två dagar så därför har det varit lite tyst från oss så ni vet :)

Idag har vi busat på hemma, kampat och lekt. Varit ute och tränat lite inkallning med långlina, gick jättebra. Belönade med att kampa med en socka som han älskar. Ska spara den och bara ha den till träning så den fortsätter att vara favoriten :)

På eftermiddan gick vi ett varv genom stan. Det är fortfarande lite läskigt när det kommer många bilar på samma gång men annars går det kanonfint. Efter lilla stadsrundan gick vi in på vacker tass och köpte blå bajspåsar och lite godis. Hihi, matte som fjantar med blå bajspåsar...tss.... :D

När vi kom hem igen var det bus med Tero igen så jag stängde in Kaliber i sin bur så han somnade 30sec efter att jag dragit igen dragkedjan. Efter vilostunden och efter att vi ätit middag var det dags att klippa klorna på dom båda. Tero visade duktigt att om man står stilla så får man en godis efter att en tass är klippt. Dock var det inga problem med lilla Kaliber som satt i famnen som ett tänt ljus. Hoppas det är så alltid, hihi :D

Kaliber älskar att hoppa och göra utfall men nu lyssnar han ändå rätt bra när man säger ifrån då han ska hoppa upp på vardagsrumsbordet och utforska. Bara att fortsätta att vara konsekvent :D

Nu sitter jag och försöker stänga ljudet ute från hockeyn på tvn, Mattias, svärfar och två kompisar sitter och gapar om att domaren är dum i huvudet och ja ni vet.....Män säger jag bara :) hihi

Tyvärr inga bilder idag då jag glömt att ladda batterierna...Men det kommer i morgon :D

Fortsatt trevlig kväll!

Bus, sova, bus, sova

Ungefär så har vår dag sett ut :D

Tero tycker nu att lillbrorsan är superskojig. Som tur är röjjer dom inte runt utan leken består av att Tero står still och pratar medan Kaliber står på bakbenen och hänger på hans rygg :D tss, sötnosar! Och Tero, vilket tålamod! Hjärtat :D

Förutom det så har Kaliber varit med mig på jobbet i två timmar idag och det gick fint. Blev nästan tvungen att själv öppna köket eftersom min dagchef inte ville släppa taget om Kaliber. Efter det så träffade vi syster yster Eva och åkte till hennes svärföräldrar som har kelpien Sumo. Var en snabbis in till stan men sedan åkte vi till Mattias firma och lunchade med honom.

Efter det har vi sovit alla tre en stund och sedan var det lekdags igen :D

Blir en lugn kväll, hundarna är trötta efter idag så jag ska kolla en film medan Mattias är på hockey.

Mer bilder än text blir det idag, har trötta ögon :D

Fortsatt trevlig kväll och ett stort GRATTIS till Vickulas Q-kull! :D:D











Är dom inte som socker???!!! :D

Första gången utan matte....

Kl 19:57

Natten idag gick väldigt bra, sov över 6 timmar i sträck innan det var kissdags och efter det sov han ytterligare 1½ timme till mattes stora förtjusning :D

Jag har haft personalmöte idag på morgonen så Kaliber har för första gången varit ifrån matte en längre stund, hela två timmar blev det. Mattias och Tero var ju hemma så det gick faktiskt ganska bra även om han saknade matte ;)

Kaliber har fått träffa en hel del nya människor idag som har klämt och känt, mycket bra! Sedan har vi också bekantat oss med dammsugaren som var väldigt läskig. Kommer nog aldrig att vara så rent hemma som denna vecka då det ska dammsugas ofta så han blir van den och inser att den inte är farlig :D Han har också fått träffa Mattias mammas två hundar, två äldre tikar. Dom tyckte inte att han var så skoj, men det respekterade han och höll sig med Tero istället.

TACK snälla pappa Brasse och matte Gun för dom fina presenterna, dom är mycket uppskattade! :D

Vi har också klickertränat lite ute i trädgården med störning och det gick kanon, nu har han hajjat vad som händer när det klickar :D

En hel del miljöträning har det alltså blivit idag med främmande platser, människor och hundar. Jag är så stolt över Tero, mitt hjärta. Han är så snäll mot Kaliber och har verkligen tålamod även fast han springer rakt på honom när han sover. Ibland blir det såklart för mycket och då säger han till men aldrig på ett för tufft vis.

TACK Janne! Jag tycker också att jag har utmärkt smak på hundar! :D

Mattias drog iväg till hockeyrinken för att åka några varv och jag ska passa på att tvätta nu när det är lugnt här hemma :D I morgon ska Kaliber få följa till jobbet medan jag gör måndagsrapporterna. Efter det ska vi träffa mamma på stan och titta på folk, bussar och bilar.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!





Utställning och miljöträning

16:21

Natten var väldigt lugn, Kaliber sov från elva till fem då han markerade att han ville gå ut.


Idag har vi vart till Kalix och ställt ut Tero för samma domare som för en månad sedan gav honom en 1a plus att han vann i sin klass. Han var mycket lugnare än han var förra gången vi ställde ut då det också var första gången för honom. Han fick tom beröm för att han var så duktig på att visa tänderna. Det tar jag åt mig av så mycket som jag jobbat med det :D

Han mätte honom till 47cm, han är 49cm vet vi eftersom vi mätt honom flera gånger. När han sprang ville domaren även mäta längden, vilket är mycket ovanligt och mätte då 49cm. Han fick då en 2a pga att han inte är kvadratisk enligt honom. Men han är ju perfekt kvadratisk eftersom han är 49cm hög. Ååh va arg jag blev! Tero stod dessutom lugnt och stilla när han mätte så det kan inte ha berott på det. Aja, vi vet ju att han är helt kvadratisk så hoppas att dom kan mäta bättre till nästa utställning.

GRATTIS till Tarro, Ingela och Martin som fick ett cert med sig hem idag! :D

Kaliber fick följa med eftersom det var utomhus, och han fick vara i mattes famn korta stunder. Mycket bra miljöträning och titta på alla vovvar och människor. Lugn som en filbunke var han.

Nu har vi precis käkat middag och hundarna sover som två döda. Mattias har åkt iväg och kolla hockey medan jag och hundarna myser här hemma.

Han mår bara fint, bajsar och äter som han ska så jag tror inte att det finns kvar några fler delar av Pirras halsband, men håller koll ifall att.

Nu ska jag ta ett glas vin och frossa mörk choklad, trevlig kväll!





Mitt lilla charmtroll

14:57 Fredag 6/3

Natten var ganska stökig. Kaliber har vaknat med två timmars mellanrum och röjt runt i buren. Kl sex var det bara att kliva upp och se glad ut. Det är iofs inte så svårt när han är så söt :D

Medan Tero försökte sova på hallmatten hade jag och Kaliber dragkamp i vardagsrummet, det krävdes inte mycket så började han bli trött igen och tog sig en tupplur. Efter mat och en sväng ute på gården var det dags att åka till jobbet och ha arbetsledarmöte. Många händer som ville klämma och känna och Kaliber visade upp sin bästa sida. Svansen gick som en raket och han trivdes verkligen med alla nya kompisar.

Efter mötet skulle alla gamla ballonger som satt upp i restaurangen smällas och nya skulle göras. Jag och Kaliber satt inne på kontoret och dom började smälla första ballongen i rummet intill. Första, andra och tredje ballongen tittade han förvånat åt alla håll, men han satt lugnt kvar i sin bur. Efter tredje ballongen rullade han ihop sig till en boll för att sova. Ballonger är inga gevärsskott men de smäller i alla fall ganska högt i dom små valpöronen och det var så skönt att se att han inte fick panik utan tog det med ro.

Han sov lugnt i bilen under resan till mammas jobb där han än en gång fick visa upp sig till alla mammas arbetskamrater som såklart ville hålla i honom. Alla säger att han verkar så lugn och trygg och det är han verkligen! 

Jag kände att det får räcka med nya människor och miljöer för idag så stan får vänta tills söndag/måndag. I morgon ska vi åka upp till Kalix och ställa ut Tero. Jag och Kaliber ska kika på några korta stunder åt gången och sedan ska vi mysa i bilen. Perfekt miljöträning att kika på alla hundar och människor från mattes famn :D 

Idag har jag jobbat lite medan hundarna sovit, skönt att kunna jobba hemifrån, annars skulle jag snart börja klättra på väggarna :D

Ikväll blir det mys hemma med film och god mat. Håll tummarna för att det blir ännu en 1a för Tero i morgon :D

Jo förresten, Kaliber har mött sin första skoter idag och det var verkligen läskigt i början, men det gick över det också :D
 

20:00

Till er som funderade på vart Pirras halsband tog vägen kan jag tala om att Kaliber spydde ut en liten bit av det idag, samt en bit av spännet. Bildbevis kommer så fort batteriet till kameran är laddat :D


Något missfärgad....:D


Äta, leka, sova och kissa

Tack snälla pappa Brasse och matte Gun för leksaken! Den gillar vi skarpt :D

En helt vanlig dag på Stinsvägen i Boden.

Kaliber har börjat ta för sig mer och mer allt eftersom och Tero tycker att det är ganska okej att han ibland vill ligga riktigt nära, men han är lite jobbig ibland. Tero har till och med puttat lite på honom med tassen, vilket Kaliber nappat på direkt, jääj brorsan vill leka! Jippie! :D

Igår när vi lade oss, gnällde han i sin bur och ville inte sluta. Jag öppnade dragkedjan och lade in handen i buren. Han slickade på handen och la sig jättenära och somnade. Jag säger bara, kärlek! Vilken känsla. Han väckte mig halv fem och då gick vi ut och kissade. När husse vaknade kring 6 fick han gå ut kissa då också och sedan sov han till åtta då det var dags att gå upp och äta.

Körde 5 klick idag för att väldigt sakta börja lära in klickern. Inga långa stunder utan max några minuter och såklart finns det inga krav. Perfekt tycker Kaliber som blev överlycklig att leka med en socka varje gång det klickade. Sista klicket höjde han lite huvudet så det dröjer nog inte länge förrän han börjar få koll.

Han har en väldigt bra avknapp och det går väldigt lätt att få honom lugn, bara ta upp i knäet och stryka lite på magen.

Idag har vi också stått och titta på en grävmaskin som höll på att gräva fjärrvärme. I början när den rörde på sig i sidleds mot oss var den lite läskig men efter ett tag helt ointressant. I morgon ska vi in till stan och titta på folk, bussar och bilar :D

Några bilder (finns under bilder också) bjuder jag på idag, nu ska jag passa på att få något gjort medan han sover.


Hemma till sist

Det blev två långa dagar men nu är vi äntligen hemma igen efter att ha hämtat lilla Kaliber från Kumla. Resan gick väldigt bra och både Kaliber och Tero sov så sött i princip hela vägen hem. Stannade ofta och fick lite frisk luft, glad att jag fick sitta och mysa med Kaliber ända från Kumla till ö-vik där jag tog över och körde.

Rätt mysigt att köra nattetid ändå, helt vitt och nästan tomt med bilar, tankarna får vandra iväg. Bra avslappning tyckte jag :D


Idag har vi mest myst på, han fick gå i koppel och det gick som en dans! Tero är ju iofs ganska bra draghjälp men iaf. Nu blir det fika med Eva och Fredde som kommer förbi och kikar på valpen, ja inte är det mig dom vill träffa iaf, haha ;)

RSS 2.0