Snart säger vi hej och tack till 2009

Tisdag den 29/12 @ 18:56

   Ja nu närmar det sig snart sitt slut, iaf för detta året. Tänkte att jag skulle försöka summera hur det här året har varit och vad jag har som plan den närmsta tiden som kommer. Fick inspiration av Johanna som skrivit så fint i sin blogg :)

I samband med Egypten-resan i mitten av januari åkte vi till Maria och träffade pysslingarna bara 2 v gamla. Söta som socker och tänk om jag redan då visste att "Paddy" var den som skulle bo hos mig <3

Hämtade lilleman i mars och efter en lååååång resa var vi hemma igen. Var hemma en hel månad med honom och sedan fick han vara med husse på jobbet. Vi började tidigt med mycket miljöträning, ljud, maskiner, människor, hundar, platser etc etc. Insåg tidigt vilken underbar hund jag fått! Vi har lekt och tränat och gått valpkurs hela sommaren och nu i höst gick vi lydnadskurs igen och gjorde inträdesprovet till tävlingslydnaden. Det gick ju som ni vet mycket bra :) Fick massa tips och ideér när Maria och Kylie reste upp och vi var och hälsade på Lena och Pirra. Mycket uppskattat och trevligt var det! :)

Han har visat intresse för allt och vi har kämpat på i vår takt, apporteringen har gått sämst. Inte för att han är snål utan bara för att han inte vill plocka upp. Glädjande är att det ÄNTLIGEN har lossnat, nu kommer han med grejerna utan problemas, vi ska nu lite smått träna på att hålla apporten i munnen så får vi se.

Kalle har för första gången fått uppleva en skoter och det var inga reaktioner alls, han har åkt med och sprungit bredvid i spåret. Blev bara en jättekortis att springa, ville inte slita på honom. Kan iaf berätta att på den korta stunden gjorde lilleman 40 km/h. Helt sjukt vad han sprang och han ville bara mer och mer men han fick snällt åka med efter att sprungit ca 200m.

Kalle är med husse på dagarna där han utsätts för mycket miljöträning men också mycket lydnad. Det kan handla om att ligga still i fikarum utan att springa runt och hälsa på folk eller att gå fot mellan maskinerna så han inte blir påkörd. Jag märker att detta är till stor hjälp för vår träning, han är så lugn och trygg och vardagslydnaden är faktiskt riktigt bra. Vi kan nu ha honom lös på gården utan att han lämnar den även om en hund går förbi och det är otroligt skönt att jag kan lita på honom.



Det var väl 2009 i stora drag. Vad händer då 2010?



Min tanke var att börja tävlingslydnaden nu i januari men den infaller precis när vi åker till Thailand så jag missar alltså två gånger så då tror jag att jag väntar tills våren då den kommer igen. Kalle ska vara med syrran som har semester vilket blir kanon, hon ska få en liten träningslista så dom håller igång :) Ev startar vi till sommaren men allt hänger på hur det artar sig, jag har absolut ingen panik, vi hinner.

Jag ska byta tjänst nu i mars från restaurangchef i Boden till en restaurang i Luleå och det känns kul. Bor ju i Luleå nu så det känns ju logiskt :)

I mars ska vi ner på MH:t tillsammans med Lena & Pirra, det längtar vi efter massor!



Ojoj va långt det blir, blev så inne i allt skrivande :)

Ha det så bra alla och gott nytt år! Kram från oss



Lydnadsprov

Söndag den 6/12 @ 09:30

Godmorgon alla morgonpigga!


   Igår genomförde jag och Kalle vårt lydnadsprov som vi är tvungen att klara för att fortsätta tävlingslydnad och agility till sommaren. Det gick JÄTTEBRA! :D Jag har världens bästa kelpieunge <3 Hon var riktigt hård på bedömningarna men det gick. Jag har märkt vilken skillnad det är om jag verkligen går in på planen och tänker "det här fixar vi!" än att jag är nervös. Lillråttan läser mig som en öppen bok det är då ett som är säkert.

Fick mycket väl genomfört i alla rutor utom inkallning med svår störning då vi fick väl genomfört. Jag skulle kalla in honom mellan ett hundmöte samt två personer som kastade en boll över honom. Han tvekade en sekund och tittade på bollen och det var en sekund för mycket men han var underbar att träna med igår! <3

Apporten har börjat ge resultat. Äntligen! Nu bär han inomhus så det är bara att kämpa vidare.

Idag skulle jag ha åkt upp till Lena och Pirra men vi ska ha sista kursdagen idag så det gick inte, Pirra är dessutom i höglöp så det kanske var lika bra, vi får boka in en annan dag :)

Mina tankar går till Gun med familj som miste Brasse i veckan, Kalibers pappa. Så fruktansvärt tråkigt.

Grattis till alla pysslingar på er 11 månaders dag idag :)

Nu träna hund, ha en strålande dag alla!

Kram från oss


RSS 2.0